Flere digitale støtte og utviklingsprogram NÅ kr. 890,- ! Parterapi program med oppfølging. Mester i eget liv program med oppfølging.

Lyden av en stemme med gode ord til deg

Sansen for livet

Ta, taaa: 

Vi har fem viktige sanser, minst...  De vi nevner når vi snakker om de fem sansene er følgende handlinger: Du kan se, lukte, smake, høre eller føle.

En ørliten digresjon: 

Det moderne mennesket er kronisk opptatt av å GJØRE NOE, mens det er mindre fokus på å VÆRE noen. Faktisk sier Janteloven, at vi IKKE SKAL VÆRE NOE, eller tro det da.

Slik har det blitt, vi har kollektivt sett glemt hva vi egentlig er, og heller svelget en historie om at vi alle er noen mer eller mindre like individer som er redusert til mekaniske, robotlignende dum-papper som er så enkle at noen forskere kan finne ut av oss og gi oss oppskrifter eller medisiner for å få oss på litt bedre kjøl.

Vi er heldigvis noen svært avanserte skaperverk av ren intelligens og kreativitet som har et enormt potensial i selve organismen.

Det er selvsagt ingen andre enn deg selv som vet hva du vil, ønsker, trenger og er, da det er kun deg i hele universet som lever deg Selv.

Ergo er DU eksperten, mesteren og det er du som skal sitte i ekspertrollen når det gjelder liv, leven og væren. 

Tilbake til sansene i livet: 

Sansene hjelper oss å fange opp signaler rundt oss i omgivelser og miljøet rundt oss. Du kan trene opp din varhet slik at du får enda sterkere utbytte av sanseapparatet.

Da er det vondt om du har fokus på det ubehagelige og negative, og det er godt dersom du har fokus på det behagelige, vakre og positive. 

Dessuten kan en være mer eller mindre klarfølt og klarsynt, eller halvdød og besvimt. En kan ha en varhet og sensitivitet som gir sterkere inntrykk, og da er det viktig at du samtidig kan regulere, beskytte og skru av, på og ned ytre eller indre inntrykk, samt egne tanker som eventuelt begynner å spinne vilt. 

Løp på do eller ta 10 armhevinger... det er et glimt av reklame for Lydboken

I dette blogginnlegget er det fokus på hørselen, siden jeg er inspirert av lyd av gode ord om dagen, siden boken "Slik vokser du - Bli deg selv" blir produsert og snart utgitt som lydbok. 

Jeg er så takknemlig for at klienter og kursdeltagere - alle og enhver som ønsker det - kan gå tur, vaske huset eller bare slappe av mens de hører på at en nydelig og inspirerende stemme gir gode ord som smelter inn i hjerte, hjerne, kropp og sinn. 

Sansen for livet

-livsnerven død eller levende

Selve livsnerven er der i full vitalitet uansett.

Spørsmålet er om du bevisst er fri og modig nok til å være i kontakt med den.

Mange er kontrollerte og perfeksjonistiske uten mulighet til å puste fritt en gang. Jo mer en prøver å kontrollere, jo mer angst. Så forsøk å ta imot litt hjelp, så vil du finne tilbake til den naturlige balansen. 

Det viktigste og helt overordnede er imidlertid om du har sans for livet. For dette vil styre ditt fokus i din sansning. 

Har DU sansen for livet?

Jakter du lykke, glede og fred i livet?

Da er du kanskje en livsmester, livskunstner eller lykkejeger? Kanskje du har en visjon om å bli det og leve et lykkelig liv? Min jobb handler om å hjelpe andre til å oppnå sitt drømmeliv her og nå, og jeg kan hjelpe deg med drømmen om det gode meningsfulle livet.

Det jeg er opptatt av her er om du har sansen for livet. Noen ser ut til å ha det, for de har en tydelig glede i seg som de stråler rundt seg. Handlingene deres, mimikk og kroppsspråk og hva de sier bekrefter dette. 

Har du en SURPROMP i livet ditt? 

Jeg snakker ikke om dårlig fordøyelse og tarmhelse.  Jeg snakker om de som ser etter negativitet, sprer uhygge og lager problemer. 

Noen av disse typene er bare slik, med lite potensial for endring. Her gjelder det å beskytte seg, og trekke seg unna og sette grenser slik at en i minst mulig grad trenger å være sammen med surpromp.

Om det er ens egne gamle foreldre som er slik, kan en oppdra dem ved å respondere positivt straks det er et lysglimt av hygge og ignorere / forsvinne når det er mørkt, frustrerende og tappende.

Noe drastisk må skje disse surprompene i deres liv, dersom positiv endring skal skje. Det hender surpompene blir forelsket eller opplever noe veldig positivt i kombinasjon med at en fantastisk livsglad person hjelper til.

Da kan endring skje, for det er alltid mulig med endring, uansett.

Disse SURPROMPENE har ikke noe sans for livet i det hele tatt. De er helt motsatt av alle de som er takknemlige og heldige fordi de lever.

Det ser og høres ut som om de alltid har en dårlig dag. Jeg undrer meg egentlig over hvordan enkelte stadig FÅR en dårlig dag.

Hvem er det som gir dem denne dårlige dagen, egentlig? Er det noen andre?

Betyr det at disse som ikke setter pris på livet, enten de vil eller ikke, har overlatt makten over egne dager til andre?

Styrer de ikke sine egne tanker og følelser? Det er kun en brøkdel av alle eksponeringer som blir registrert, så her har vi stort potensial ved å øve opp oppmerksomheten i vårt sanseapparat. 

Noen er virkelig sansende mennesker, og du ser at de lider sterkt eller de nyter til fulle. Andre kan være på randen av sanseløshet, og merker svært lite til det meste.

Dersom du virkelig må høre på et surt menneske, så kan du trenge teknikken der du skrur av lyden inni hodet ditt. Det er omtrent det motsatte som å anstrenge seg om å høre etter, eller nyte vakker musikk.

En bestemmer seg for å skru ned volumknappen og da kan en tenke på andre ting mens neggen eller surheten selv babler i vei med aggresjon og laverestående tenkning. Det vi kaller høyerestående tenkning er nemlig skapende, oppbyggende og konstruktivt med potensial for behagelige følelser og tanker.

Et annet perspektiv du kan innta i møte med en slik som demonstrerer liten livsglede, er at du ser det fra ulike sjangrer. Det kan være komedie, drama, spenning eller eventyr, og du vil straks oppleve enn mye mer givende samtale med trollneggen. 

Hva i huleste er en trollnegg? 

Trollneggen er en blanding av surpromp og negg (kronisk negativ og pessimistisk person, gjerne konstant offerrolle og / eller kriger) med egenskapen til å tappe andre for energi, skape nervøsitet og dårlig stemning.

Jeg har utviklet benevnelsen etter som barna mine ble opptatt av om troll finnes eller ikke, og da ble det slik at eventyrtrollene finnes i eventyrene, og bare der.

Det er imidlertid noen mennesker som er temmelig trollete, og det er disse trollneggene. Barn er gode på å identifisere disse, for dette er jo folk som ikke bryr seg særlig om barn, eller kan håndtere dem som de små vakre og fullkomne menneskene de er. 

Hvilket perspektiv velger du og hvor sansende vil du være? 

Jeg registrerer denne helt forskjellige menneskelige atferden og de helt ulike valgene disse menneskene tar. Jeg skriver registrere som å observere, og det innbefatter at jeg aksepterer og godtar at det finnes helt uakseptabel atferd fra enkelte blant arten Homosapiens.

Det er nok slik at vi alle ønsker å ha det så godt som mulig, for det er grunnlaget til alt liv, og ligger programmert i oss. Vi utvikler ulike strategier og tilpasser oss ulikt. 

Nå vil jeg ta utgangspunkt i den ene sansen vi har, som et eksempel, nemlig hørselen, og hvordan denne kan hjelpe oss til å få et bedre liv. Og så kan du bruke fantasien din på hvordan de andre sansene også kan forbedre livet ditt.

De som mister hørselen er ensomme og det er et smertefullt tap når kvaliteten på kommunikasjon og kontakt mistes, typisk som følge av alderdom.

Det er imidlertid artig at også disse veldig tunghørte har en tendens til å høre det de virkelig ønsker, som om vi kan få med oss ting fra andre systemer enn selve mekanikken i øret. 

Hørselen

Noe  av øret sitter på utsiden av hodet, og resten er på innsiden. Det er en genial og svært praktisk kreasjon.

Tenk for eksempel på brunsneglene som har lungene på ryggen!?

Det er nok ikke alltid like praktisk... Det var en digresjon:-)

Det går svingninger innover i øret til noe vi kaller sneglehuset (derav assosiasjonen til brunsnegler) og videre inn til hjernen. 

Hva er egentlig lyd? Det er vibrasjoner av energi. Alt er slik sett energi.

Følelser og tanker er også energi. De lydene du liker, som nydelig musikk og en fin stemme, vil ha en høyere vibrasjon og frekvens for deg mentalt og følelsesmessig, og gi en velvære.

Det å velge å høre på musikk som du liker kan derfor gi deg energi, glede og gode følelser. 

Lyden av en stemme med gode ord

Du kan velge å ta en telefon når du sliter med negative tanker, men ikke ta telefonen uten mål og mening.

Om du skal ringe noen bare for å ventilere de negative tankene så har det samme effekt som å tisse i buksa på vinteren.

Det er først varmt og godt at noen lytter, men når du legger på merker du at det er ikke særlig endret, antagelig verre. 

Så uansett om du er glad eller lei deg, så kan du ringe noen med en intensjon om å gjøre den telefonsamtalen til dagens høydepunkt.

Om du ikke har noen å ringe til, eller ingen tar telefonen, så kan du bli med i utallige grupper i sosiale medier. Vær modig og slipp deg løs i samtalene der. 

Om det ikke er noen samtaler du finner mulige, eller du ønsker noe annet så er det mye lyd som kan nytes og være som terapi. Det kan være lyden av stillhet, eller den jevne duren fra en by som høres svakt fra der du sitter på et fjell, en øy eller i skogen.

Det kan være musikk som passer til den stemningen du ønsker, eller det kan være stemmen til noen som leser for deg, skjønnlitteratur, spenning eller fag.

Det kan være jeg som leser inn terapeutiske lydfiler som hjelper deg å rense sinnet for gift og betennelse. 

I mine terapeutiske lydfiler fyller jeg på med helbredende og støttende emosjonelt gods og tankemessig stimulerende fokus som skaper sterke og vekstfremmende prosesser. 

Det handler om å prime, forsterke og reprogrammere ditt sinn slik at du lever gjennom potensialet som naturen i deg står for.

Da går du utenom viljen, og gjennom hele det livet som er i deg av et nettverk av ressurser som gir alt når du lever slik det er meningen å leve som menneske. 

En hemmelig dimensjon i mennesket - en supermakt

På innsiden av mennesket er det ikke et mekanisk maskineri der alt er separat og kan repareres av noe vi mennesker finner opp et sted på jordkloden.

Det sier seg selv, og likevel er vi naive nok til å tro at det er slik vi virker. Det er i nærheten når det gjelder akuttmedisin, men også der er det et uendelig univers av helheter som med fordel bør gå på det høyeste av potensial. 

Noen har behov for å løse livet sitt som et mattestykke, og de er nevrotisk opptatt av å forstå og regne seg frem til alt i livet sitt.

Hva om det er flere ulike forståelser, perspektiv og paradigmer, noe det jo er. 

Tid og rom er ikke absolutt, men relativt. For 5 minutter for deg er ikke det samme som 5 minutter for meg! 

Det er en storartet dimensjon i mennesket, og denne supermakten er deg og din egen livsnerve som jobber samlet mot livsmål, fra nå til nå, og om du vil ha mer av denne naturlige egenskapen som du ble født med og som er i deg for alltid, så vit at den bare er hemmelig for de som begrenser seg til å kontrollere og leve som en del av helheten som de er. 

Du har alt - lev og opplev - bli kjent med ditt eget operativsystem og vær mester i eget liv.  

Vennlig hilsen Linda Nordskog 

Close

Fyll ut navn og e-post så mottar du videoen og nyttige tips i din innboks.