Hvordan sette tanker og ideer ut i livet? Jeg hjelper deg å gjennomføre meningen med ditt liv. Profesjonell hjelp. Enkelt og tilgjengelig. Fleksibelt og fortrolig.

Selvutslettende forhold? Bedriver du med selvutsletting?

livstilsendringer Jan 23, 2019
 

Kanskje du lever i et smertefylt forhold på en eller flere arenaer i livet? 

Er det vanskelig å uttrykke egne behov, meninger og stå for noe? Oppleves det som egoistisk om du gjør noe for din egen skyld?

Da er det på tide med en snuoperasjon, for det handler om å leve livet ditt og ha det bra. Ellers vil det belaste helsen din, og det vil gå utover de rundt deg etter hvert. 

Er det vanskelig å si nei, sette grenser og har du begynt å unngå situasjoner der mennesker kan be deg om noe? Har du helseutfordringer som kan brukes som et "nei", fordi det er umulig å si nei og avvise andre? 

Det er mulig å være i familieforhold, arbeidsforhold, venneforhold og kjæresteforhold der du i møtet med den andre visker seg selv ut. Du gjorde det i starten for å unngå straff og bevare freden, eller lignende mål.

Likevel er din erfaring smerte, slitenhet og en stadig voksende uro på om det er deg det er noe i veien med.

Om du snakker med noen om det, fordi du har delt litt til dine nærmeste, så vet du at de andre vil være klare på at det er helt uakseptabelt.

Det som blir gjort mot deg og at det må opphøre, eller at du må komme deg ut av forholdet. 

De som er i slike forhold vil ofte bære skammen, skylden og ansvaret både for den som behandler dem dårlig, og for at de selv finner seg i alt sammen gang på gang.

De sitter fast og synker stadig dypere i fornektelse, forvirring, slitenhet og/eller vonde følelser.

Det kan være ord som manipulerende, utnyttende, egoistisk og narsissistisk som benyttes om en slik person. Samtidig blir vi mennesker til i møtet med hverandre, og det krever to for at en slik skadelig dynamikk skal oppstå og så fortsette. 

Dersom du lever i et forhold som belaster og gjør deg ulykkelig, så er det viktig å se hva som skjer med deg og hvordan du godtar, strekker og finner deg i å bli dårlig behandlet. 

Dersom DU kjenner deg igjen i dette, så er det på tide å jobbe alvorlig med deg selv og livet ditt. Mye kan gjøres gjennom å lese deg opp, snakke og dele det som har skjedd og vi kan hjelpe deg både på telefon, epost, videotimer og timer på våre kontorer i avdeling Mentora i Bergen Helhetsklinikk. 

Dette er svært vanlige problemstillinger, og rommer potensial for at du virkelig kan blomstre, få fred, kjenne trygghet og bygge deg selv opp igjen med selvstøtte, selvomsorg og styre ditt eget liv selv.  

VI møter deg med å se på hva du gjør i livet og hvordan det virker på deg, og vi ser deg med ressurser og potensiale. Vi vil aldri si at du er statisk og for eksempel er en selvutslettende personlighet.

Vi vil si at når du gjør slik som det du nå forteller, så gjør du noe selvutslettende. Som en kvinne nylig så vakkert beskrev, at i et forhold visket hun først bort hender og føtter, og videre mer og mer. 

Ved å bli mer oppmerksom på deg selv først, og hvordan du har det så har du en rettesnor i forhold til hva som er bra for deg eller som sliter på deg. Så kan fokus gå på den andre, og husk at dette fokuset frem og tilbake mellom oss mennesker er en dynamikk som tar øyeblikk og skjer lynraskt.

Utfordringen er når fokuset kun går ut på hva andre forventer, ønsker og vil at DU skal gjøre.

Det er en farefull reise der du mister deg selv, makten og styringen, samt kontakten med det havet av liv som SELVET er.  

Mennesker som kronisk ivaretar sine nærmeste, mens behovet for egenomsorg, selvstøtte og egentid blir en tydelig verkebyll, kan være som besatt og fiksert på at de er gode mennesker og at alle andre er viktigere enn dem.

Så de sitter som forhekset, og føler at de må fortsette med dette. Samtidig blir signalene fra dem selv stadig sterkere. De skal bare holde på litt til, og tenk om den andre endrer seg til det bedre.

Og en er den eneste som kan forstå dette, hjelpe den andre eller kanskje det er en måte å straffe seg selv på for skam, skyldfølelse og dårlig samvittighet? 

Disse menneskene sliter ofte med at de ikke kjenner seg verdige, verdifulle, gode nok og det er ikke noe de gjør som er godt nok heller.

Så de juler seg selv opp kroppslig, mentalt og følelsesmessig med tankekjør, hjernestress, kortisol forgiftning og utmattende rotterace i arbeidsliv og hjem. 

Mange er redd for å miste mennesker om de begynner å gjøre som de trenger, vil og har behov for, men det er som regel motsatt.

Tydeligheten, klarheten og den oppblomstringen som vil skje vil heller virke som en magnet på gode situasjoner, nye muligheter og fine folk som tåler både styrken og sårbarheten i deg. 

Jeg ønsker deg lykke til med å stå på egne bein, med ansvaret for å leve livet ditt dag for dag slik du kjenner at du ønsker det. 

Og for deg som er i ferd med å bryte ut av et smertefylt forhold - så vær aksepterende og omsorgsfull mot deg selv for at du var gjennom alt dette. Mange vil kritisere seg for å ha stått i dette, men du gjorde det av egenskaper som empati, omsorg, forståelse og hengivelse.

Du har vært sterkt ønsket og andre har trengt deg sårt, så aksepter og godta heller det som har vært og start skapelsen av ditt nye liv fra nå og fremover. 

For deg som kjenner noen, eller kjenner deg igjen, så ta kontakt og bruk våre tilbud. Du er velkommen til en workshop hos oss som kommer første helgen i juni 2019. 

Eller skaff deg online kurset "Mester i eget liv" og boken "Slik vokser du -  Bli deg selv"

Du kan bestille timer for samtaler på tlf. 94855596, mail [email protected] eller www.bergenhelhetsklinikk.no

Close

Fyll ut navn og e-post så mottar du videoen og nyttige tips i din innboks.