Flere digitale støtte og utviklingsprogram NÅ kr. 890,- ! Parterapi program med oppfølging. Mester i eget liv program med oppfølging.

Frigjør deg selv! Skap en bedre jul og et enda bedre nyttår for deg og dine.

Frigjør deg selv!  Skap en bedre jul og et enda bedre nyttår!

 

“Know Thyself” er en viktig visdom som vi kan velge å følge.  Ved å komme til oss selv, leve her og nå og jobbe med økt oppmerksomhet, tilstedeværelse og varhet, vil vi erkjenne vårt fullstendige ansvar for eget liv.  Det er i dag 8 milliarder ulike mennesker og dermed syn på verden, og til sammen danner det en fullstendig bevissthet.

 

Send kjærlighet og smil med hele deg til alle du ser, spesielt de du tidligere tenkte mindre gode tanker om.

 

Den største synden er å dømme, for du vet aldri hvordan det er å være i andres sko.  Alle er et resultat av sin historie, så vær forståelsesfull og elsk i vei.  Kanskje tiden er inne for å tilgi noen som gjorde noe for 25 år siden, som du siden har forbitret deg over med all den fordervelse det har ført til i din egen kropp og sinn? Da kan du tilgi deg selv også for å ha kastet bort så mye livstid på noe giftig og betent.  

 

Vi vet at ubearbeidet sinne blir til bitterhet som igjen blir til hat, og siden til fordervelse.  Dette skjer tross alt i den som bedriver det, så det er dette som er å gå baklengs i livet.  I stedet for å modne går en tilbake til 3-4 års alderen. 

 

Tiden er inne til å ta ansvar for hva du bedriver i tanker og følelser, for dette er det kun du som kan gjøre noe med.  De som går til legen for å få sykemelding på grunn av sjefen eller kollegaen på jobben får bare en sykemelding, så de får litt fred. Legen gir ikke medisin til sjefen og kollegaen, for det er faktisk den som tenker og ser problemet som selv har makten og ansvaret til å løse opp den floken. 

 

 

Det har stor betydning at vi alle tenker godt, for dette blir vår opplevelse og erfaring.  Jo bedre naboen din har det, jo bedre for deg. Jo bedre du har det, jo bedre for alle rundt deg. Sammen kan vi spørre hva vi kan gjøre for andre, og slik blir verden et bedre sted for oss alle. Gi slipp på hat og sinne!

 

Gamle følelser, arvede følelser, andres følelser er ikke noe for deg å leve ut. Det ville være misbruk og feilbruk av ditt fantastiske følelsesapparat som skal varsle deg om det du trenger å være oppmerksom på. Annet er forurensing.

 

Sørg for renselse av tankeverktøy og følelsesapparat, for det er nok mye gammelt grums. 

 

Det er som kjent mange stressorer og mye stress, og grunnen til det er at vi ser slik på det. Faktisk er det noen som ser på julen som stress, mens andre ser den på akkurat motsatt måte, en tid for refleksjon, fred og kjærlighet.  Dette beviser en ufravikelig konklusjon: Dersom du er mester over tankeverktøy, følelsesapparat og kropp, så kan du styre livet ditt.  Siden du ikke er noe av dette, vil du oppdage at du mest av alt er bevissthet.  Du har alt ansvaret selv! Du er som nevnt den totale summen av alle valg. 

 

Om du endrer måten du ser verden på, så endrer den seg. Jeg anbefaler deg å se verden på en vennlig og fredelig måte. Se også det gode i alle mennesker. Se det gode i familien, vennene, naboene, samfunnet, landsbygda og byene. 

 

Ved å se helt på alt og forstå hvordan alt henger sammen, kan vi erkjenne at noe virker godt og noe virker dårlig. Det er her behovet for å fylle vår bevissthet med gode tanker, følelser og visdom er veldig viktig, for det betyr alt for om du lever godt eller dårlig.

 

Det er viktig å unngå dømming, samtidig som vi kan se hvordan fenomener beveger seg i en konstruktiv eller destruktiv retning. Dersom noe virker uheldig, så må vi innse at det samme vil fortsette å virke motsatt av hva vi ønsker. 

 

Mennesket har ofte motstand med å slutte med det som er dårlig for oss, og dette gjelder både beslutningstakere og hvermannsen, så det er viktig at alle tar ansvar for å tenke selv og se kritisk på kunnskap, erfaringer og fenomener.

Vi kan alle ta ansvar og følge med, snakke sammen og sørge for steg fremover mot en bedre verden med mer fred, glede, kjærlighet og engasjement for det som er viktig for oss.  Så gi slipp og tilgi!

 

Det er ingen motsetning mellom å se de gode formene og se det kritiske, for det er dette som er å bruke vårt kognitive tankeverktøy riktig. Vi er da konstruktive og kritiske i en kontinuerlig prosess.  En god måte å bruke dette tankeverktøyet på er også at vi kobler inn kreativitet og fantasi, for slik å forestille oss det vi ønsker oss.

 

De er mange som er hodemennesker som spiller roller der de tror på hva de er fortalt, i stedet for å forstå og tenke selv.  Disse blir selvsagt temmelig nevrotiske, og løser dette ved å forsøke å ta kontroll på alt og alle rundt seg.  De tenker de tar ansvar og hjelper til, mens de faktisk stresser og uroer.  De rigide og strenge er begrenset og vil være mer som død stein da de ikke hjelper noe, men forderver og bryter ned.  Det finnes ingen mening i å stresse, presse og forstyrre der harmoni, fred og gode relasjoner kunne skjedd.

 

Hel og levende er de som er fleksible, rause og myke.  Levende gods utvikler seg, mens det døde gjør aldeles intet.  Alle trenger vi å komme til stadig høyere bevissthet, vokse i vår selvbevissthet, se helhet og kunne fordype oss, engasjere oss i våre interesser og dele av hva vi kan gi til andre.

 

Alle har vi våre talenter og gaver, som det er meningen at vi skal gi. Den største glede du kan ha, er å gjøre andre glad.  Det passer ekstra godt å vise støtte og omsorg til dem rundt deg i juletiden.

 

Slå opp med fortiden! Kutt ankeret til de kalde, bitre, vonde og traumatiske hendelsene og forholdene. Nå er det minner, og det beste for deg er å gi slipp, tilgi alt og alle. Bli ferdig med det gamle. 

 

Det finnes bare et eneste øyeblikk hvor du kan erfare og oppleve noe. Det er kun i det øyeblikket du kan være hel og levende væren.  Dette er nå. 

 

Alt du har er dette nå-et, og det er din livstid som teller øyeblikk etter øyeblikk.

 

Gi slipp og kutt kjettingen til de rustne anker! Det kan ikke feile med tilgivelse, kjærlighet, glede, takknemlighet og livskraft - våre indre genier som skaper det beste for alt og alle.

 

Frigjør deg selv!

 

 

God Jul og Godt Nyttår,

Linda Nordskog

 

@Samtaleloftet  Youtube

www.mentora.no

Close

Fyll ut navn og e-post så mottar du videoen og nyttige tips i din innboks.