Flere digitale støtte og utviklingsprogram NÅ kr. 890,- ! Parterapi program med oppfølging. Mester i eget liv program med oppfølging.

God Jul! Elsk i vei!

God Jul!  Elsk i vei!

Dette er min julehilsen til alle jeg kjenner, vet om og alle som vil ta imot min oppfordring om å spinne sine indre genier av kjærlighet, glede, takknemlighet og power.  

Det er bare å elske i vei det du måtte møte av livshendelser.  Dersom du hater og surmuler er det kun deg det går utover, nemlig.  Så elsk deg selv i samme slengen. Ikke noe narsissistisk galskap, bare ren og skjær kjærlighetsflyt som drivstoff der andre fyrer løs på adrenalin (frykt) og kortisol (stress). 

Du kan velge å gå på et drivstoff av ro og harmoni.  Hormoner er følelser må vite, og det er viktig å kunne regulere seg. Så elsk i vei. Forestill deg at du er en sol som skinner kjærlighet og glede.  Det er mulig du ser litt komisk på det, og det er absolutt en fordel for da kan du le litt av deg selv i prosessen.

 

Alt er en utviklingsprosess når du velger å leve et mer meningsfylt og gledelig liv.  Noen finner nemlig ut at de vil frigjøre seg fra skam, skyldfølelse, dårlig samvittighet, bekymring, stress, avhengighet, frykt og sinne.  Det er virkelig et valg du aldri vil angre på, om du velger å gi slipp på dette. 

 

Nå er det jul, og de minste og de eldste gleder seg, mens de i midten er på sitt mest nevrotiske, utslitte og stressede, så de gleder seg til det er over. Snakk om å hoppe bukk over her og nå!  Det er også mange som venter med å skille seg til jula er over, for barnas skyld. Dersom det ikke er noe kriminelt dårlig, er det fint å holde fred, elske i vei og fokusere på de gode hos hverandre.  Støtt, løft og bekrefte hverandre, så blir den andre klar for å vise sitt beste. 

 

Ja, vi har saftige tider i vente, enten det er slafs, snø, hagl, regn eller værmanipuleringsspor (chemtrails) på himmelen. Elsk i vei uansett. Smil, le og se de du møter i øynene for å bekrefte dem og vise dem at de bør tro på at verden er god.

 

Det er på denne tiden det skjer flest krasj på veiene, da folk stresser, bekymrer seg og er et helt annet sted enn her og nå,  som er den eneste dimensjonen du kan være helt sikker på å kjøre prikkfritt (altså væren her og nå).  Elsk i vei mens du kjører bil. I stedet for å bjeffe, tute og banne, kan du sende din kjærlighet via vennlig vinking og hyggelig gestikulering.

 

Mange skal kjøre “hjem” og det er ikke bare spørsmål om du kan sette pris på tipp topp fire feltsveier på Østlandet, og tenke på hvor heldig du er.  Neida, for du er antagelig på vei til et felt spekket med triggere fra din oppvekst og dine nærmeste relasjoner.  Ta tyren ved hornene i år, og send kjærlighet dit du skal.  Elsk i vei med hyggelige meldinger med nydelige dikt produsert av AI, eller julesvisker med en forventning av glede og takknemlighet.  

 

Sannsynligvis er det meste fra fortiden uferdig og helt ubearbeidet, og derfor retraumatiseres mange hver jul.  Andre klarer det temmelig fint ved å numme og bedøve seg i julematen, sukkeret og det du kan helle i glasset som gjør deg både ustø og impulsiv.  Det er trolig grunnet hvor nevrotiske folk blir ved tanken på å samle generasjonene til et ellevilt må, bør og skal rituale der alt er tradisjonsbasert, og dermed dømt til å feile når hele, levende og fullkomne småbarn blir tvunget til å sitte stille og vente når selveste Julenissen lusker rundt i kulissene.  Behovene kolliderer så det knaser, mens stua koker siden far har lagt i for mye ved og mor har kokt og stekt hele dagen.  Det er da du kan elske i vei, ved å koordinere slik at alle behov blir tilfredsstilt, som om du var en dirigent som fikk den flotteste musikk ut av orkesteret ditt. Slik kan du forvandle grynting til latter, negging til klukking og grining til lykkelig boble latter. Gled deg i stedet for å grue deg, for det er hvordan du ser på det som teller. 

 

Denne julen kan du snu alt på hodet, for det er slik det uansett er i politikken, media og samfunnet, så der du før ble trigget kan du nå puste dypt og si det vakreste du noensinne har sagt med den mest inderlige inspirasjon.  Er det for vanskelig, så se for deg at du spiller en rolle i en romantisk komedie, der du skaper vendepunktet som fører til en lykkelig slutt. Som skrevet, elsk i vei! Du har alt å vinne, og hele julestemningen å tape.

 

Andre innleder julereisen på de verste veiene på Vestlandet, der du må be med alt du har for å komme helskinnet forbi rasfarer i møtet med stressede og illsinte fedre som for lengst har mistet tålmodigheten.  Uansett om du nesten møtte døden i forrige sving, så elsk i vei, for nå kan du være glad for at du lever. Du overlevde, og det som ikke tar livet av deg, gjør deg som kjent mye sterkere.  

 

Noen kjører forsiktig fordi de har lært om hvordan de selv kan styre og velge sine tanker, og hvordan de ser på livet med en god form, for så å forstå seg på kjemifabrikken og følelsesapparatet som en følge av tanker, kropp (holder pusten på de smale veiene) og omstendigheter (aktiverte og i full beredskap over hvordan forholde seg til endringer i familien som at en er skilt, en er død og en har ervervet en ny flamme med helt andre verdier enn det enkelte tåler eller aksepterer). 

 

Tips til alle aktiverte, passiviserte, sjokkerte og retraumatiserte som ikke vet om de skal holde pusten, puste ut eller gå ut: Elsk i vei og vær her og nå. 

 

Dette øyeblikket får du aldri tilbake.  Det kan ikke feile å utstråle kjærlighet og glede.  Det vil i det minste føre til smitte der andre tar etter deg, og så kan det bli tidenes høydepunkt så langt i familien.  Erik Bye synger så klokt om at “denne dag kan bli vår beste dag”.

 

Du er den totale summen av dine valg, og du kan skape din beste dag så ofte du vil. Hver dag kan du skape en bedre dag, fordi du blir bedre på det du trener på.  

 

Det er i slike tider jeg vil minne om at alt er kjærlighet. Alt som teller er kjærlighet, glede, takknemlighet og livskraft.  Så tenk dette, føl dette og skap dette med hele din væren og bevissthet.

 

Det er altså bare å elske i vei! 

 

 

God Jul,

 

Linda Nordskog

 

@Samtaleloftet (abonnere på Youtube kanalen) 

www.mentora.no

Close

Fyll ut navn og e-post så mottar du videoen og nyttige tips i din innboks.