Flere digitale støtte og utviklingsprogram NÅ kr. 890,- ! Parterapi program med oppfølging. Mester i eget liv program med oppfølging.

Hva om livet er en skole?

Livets skole

Hva er meningen med ditt liv? Hva er din livsoppgave? Hva kan du bidra med til verden?

Mange stiller seg ikke disse spørsmålene, eller de svarer seg selv med å diskvalifisere seg selv. Hvorfor stiller ikke lærere, foreldre og ledere disse spørsmålene til menneskene? Det ville gitt mulighet til å sette mål, slik at resultater ble skapt og nye målsetninger settes.

Det er så mange som ikke tar seg tid til å være menneske, gå innover i seg selv og finne ut av hvilke evner, egenskaper og ressurser vi rommer i oss selv. Dersom vi visste hvem vi er, kunne vi finne flokken vår og sammen kunne vi utrette større ting gjennom å samarbeide og bygge opp.

Det er mange som gjør mye, selv om det ikke gir noen mening, og i det de forstår at alt slitet var meningsløst så blir de avhengige av å numme, bedøve og feie dette under teppet. I stedet kunne en slik meningskollaps være starten på en oppvåkning, der det meningsløse livet ble erstattet av det som gir mening og som betyr noe for den enkelte.

Vi er alle så unike og forskjellige, at det er ingen oppskrift for livet som passer alle. Hver og en av oss har et hav av liv som renner gjennom bevisstheten av energi, essens og erfaringer.

Summen av hva du får med deg skaper lærdommen som livets skole gir når du følger med og er til stede.  Det er mulig å gå gjennom både grunnskole og andre skoler, uten egentlig å lære noe.  Slik er det også med den viktigste skolen av alle, livets skole, at vi lærer av feilene og ikke gjentar dem. Samtidig er feil nødvendig for å lære hva som er riktig. Når vi har blitt virkelig modne i livets skole blir vi hele mennesker som ikke deler oss. Vi lever helt og fullt som de livene vi er, med alt av energi, essens og ressurser.

Meningen med livet er å samle erfaring og innsikt til spydspissen av alt som er av liv.

Derfor er det viktig å ta ansvar og være til stede i ditt eget liv. Veldig mange bruker tiden på å se på rollespill, klisjeer, reklame og oppstilte narrativ.  De unge bruker ofte tiden på å underholde seg selv med spill og overstimulerte scener som utspiller seg på en skjerm.

Veldig mange slipper nå ressursene de har i seg selv ut av livet sitt, for det som ikke blir brukt går ut av funksjon. Mennesket har i seg selv alt av skaperevne og muligheter ved å gå til sin kjerne, essens og indre genier.

Noen få utforsker muligheter, griper sjanser og går med sine indre drivere, sitt glødende engasjement og utfyller sine livsoppgaver. Dette innebærer læring gjennom å overvinne kriser, tap, traumer og tragedier. Ved å reise seg fra det vonde, vil styrken og meningen ved å overvinne og overleve komme gjennom prosesser av visdom og energi.

Jeg vil runde av denne livsfilosofiske teksten med å konkretisere rundt helse og liv.  I tusener av år har mennesket fått vite at vi skal kjenne oss selv. Det er du som vet, kjenner og kan gå innover i deg selv for å finne ut av hva du trenger, har behov for og ønsker for å ha det godt.

Det er din fødselsgave å ha ansvaret og friheten til å leve ut ditt liv best mulig, og dette er å være et ansvarlig og modent menneske. Gi aldri deg selv og ditt liv opp, ei heller til et helsesystem eller en spesialist. Det er du og ingen andre som skal ha ansvar og kraft til å gjøre endringer og ta vare på helse og liv.

Det er visse helt grunnleggende og naturlige behov som vil styrke og tilfredsstille liv og helse, som nok søvn og hvile, uten stress og bekymringer. Ingen pille i verden kan bringe deg til ro og fred med harmoni og frihet. Dette er det bare deg selv som kan hjelpe deg med. Let og du skal finne, be og du skal få det du trenger av verktøy og metoder for å lære livets leksjoner for å lære og holde fred, ro og harmoni for deg selv. Videre trenger alle å være i naturen alene uten forstyrrelses hver eneste dag. Vi trenger tilkobling til naturen i oss selv og naturen rundt oss. 

Vi trenger å lære noe nytt hver dag som er hjelpsomt, interessant, beroligende eller energigivende. Vi trenger å finne flokken vår, og være sammen med mennesker gjennom kjærlighet, glede, takknemlighet og livskraft.

Livets skole startet før din første fødselsdag og slutter aldri. Livets skole sammenkobler alle liv i en kollektiv bevissthet og derfor er det av høyeste betydning at du bidrar med å leve ditt liv fullt ut.

Her er litt generell inspirasjon i form av webinarer som går gratis i opptak daglig: https://www.mentora.no/webinar_oversikt

 

Hilsen Linda Nordskog

www.mentora.no

Abonnere gjerne på Samtaleloftet, Youtube, for kunnskap, innsikt og livsvisdom. 

 

Close

Fyll ut navn og e-post så mottar du videoen og nyttige tips i din innboks.